MIRELLE VEGERS

Gedreven. Ambitieus. Doelgericht. Creatief. Pragmatisch. Getalenteerd. Communicator. Realist. Dromer. Zakenvrouw. Moeder. Artiest.

BIO
De in Nederland geboren Mirelle Vegers (1975) is een creatieve geest en autodidactisch kunstenaar met een fascinatie voor paarden. Het best te omschrijven als een levendige orkaan van creatieve energie!

Mirelle’s drive en passie voor haar kunst is voelbaar in elke penseelstreek van haar werk. Haar kennis over haar onderwerpen, jarenlange ervaring en prettige en open manier van communiceren wordt gewaardeerd door haar opdrachtgevers, waarvoor sommigen speciaal terugkomen.

Mirelle realiseerde enkele jaren geleden de ambitie om van kunst haar professionele carrière te maken. In 2011, met de komst van haar zoon, veranderde ze van koers en legde ze zich toe op de niche specialisatie van het afbeelden van paarden. De toeschouwer overtuigend met een zekere flair en elegantie bij elke toegepaste penseelstreek.

Mirelle geeft haar eigen eigentijdse touch aan de beproefde technieken van de ‘Oude Meesters’. Samenspel van licht en donker, het gebruik van de verf en de gladde oppervlakken van haar canvas kunnen soms de kijker doen denken dat ze naar een echt paard kijken.

Mirelle’s uitgangspunt is niet om fotorealistisch te schilderen, maar met gevoel en volledig begrip van haar onderwerp. Door het combineren met haar professionele opleiding als grafisch ontwerper om te componeren, gebruikmakend van haar schildersoog, talent en vaardigheid om te creëren.

Mirelle is een exposerende kunstenaar, met werk dat internationaal wordt verkocht. Al geruime tijd lid van het professionele paarden kunstenaarscollectief Paard Verzameld en wordt vertegenwoordigd door diens galerie. Met exposities in een galerie in het Verenigd Koninkrijk en kunst agenten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is het werk van Mirelle over de hele wereld te vinden.

ARTIST VERKLARING
Ik ben Mirelle, een creatieve geest met een onverzadigbare ambitie om het beste van mijn talenten te delen met mijn klanten. Ik neem ze mee op mijn reis om het hedendaagse met het verleden te laten versmelten, om een uniek en tijdloos kunstwerk te creëren.

Ik daag mezelf uit met jaarlijkse projecten zoals de “30-daagse challenge” waarbij ik ‘een schilderij per dag’ schilder en mijn deelname aan de maandelijkse Paard Verzameld Art Challenge, waarbij ik me verdiep in de verschillende stijlen die de kunstwereld mij biedt. Nieuwe technieken leren en gaandeweg invloeden oppikken. Toevoegen aan een nieuwe kunstbeweging uit de 21e-eeuw genaamd “Imprealisme”.

Mijn deelname aan het televisieprogramma ‘Sterren op het Doek’ (2020, NPO), waar ik werd uitgenodigd om de Nederlandse talkshow host Eva Jinek te portretteren, heeft voor mij deuren geopend naar de andere portret wereld, maar … nog steeds met de ‘Mirelle Vegers twist’.

Mijn doel is om paarden kunst toegankelijk te maken voor iedereen die met mij mee wil gaan op mijn pad. Ik doe een stapje extra om iets echt bijzonders te creëren. Een kunstwerk creëren dat het hart beroert, de hersenen aan het denken zet en de kijker een gevoel van herkenning geeft. Alleen dan kan ik zeggen dat het werk voor mij succesvol is geweest.

MISSIE

Om te doen wat je doet, wees wie je bent en leef voor wat je creëert. Dat is mijn missie, mijn droom maar ook mijn realiteit. Mijn gegeven talent gebruiken om kunstwerken te maken van uitstekende kwaliteit, die de tand des tijds doorstaan en als een aanwinst in ieders huis zullen worden beschouwd. Iets om te koesteren. Om te kunnen zeggen: ‘Ik ben een kunstenaar!’ 
Met elke vezel van mijn wezen, in hart en nieren.

VISIE

Met mijn kunst het publiek kunnen beroeren. Een gevoel of emotie correct kunnen weergeven op het doek. Een brug zijn tussen oude schildertechnieken en moderne materialen. Kunst met een eigen stijl, een eigen filosofie en een eigen gevoel.

IMPREALISME

Het Imprealisme of wel de Imprealistische School is een stroming van hedendaagse schilderkunst die een samensmelting van klassiek realistisch en impressionistisch schilderen laat zien. De onderwerpen in het werk zijn vaak een beeld van verstilling, puurheid en eenvoud. De mens, natuur en het landschap vertellen hierin een belangrijk verhaal.

Het gelaagde kleurgebruik in het imprealisme is in de onderschildering opgebouwd met klassieke aardkleuren, de penseelstreek is hierin vlot, suggestief en toetsig.
De belangrijke delen (focal points) in het schilderij bevatten veel kleine, kleurrijke, transparante toetsjes, gevarieerde edges en details in zeer realistische tonen.
Er is echter geen sprake van hyperrealisme, er blijven tot in de focal points duidelijk penseelstreekjes zichtbaar.

nl_NL